Bach Bloesem druppels

Dokter Edward Bach ontwikkelde in de jaren ’20 en ’30 van vorige eeuw 38 bloesemtincturen. Deze 38 Bach bloesems helpen om onze emoties beter in evenwicht te houden en ons één te voelen met onszelf. Bach stelde ook een combinatie van tincturen samen die waarschijnlijk de beroemdste is van allemaal: Rescue, ideaal voor stressvolle situaties. Hoe weet je welke Bach bloesem druppels voor jou geschikt zijn?

Edward Bach, het levensverhaal

Edward Bach werd in 1886 in Wales geboren en wijdde zich in de jaren 1920-1930 aan medisch onderzoek. Als huisarts, chirurg, homeopaat, bacterioloog en immunoloog bestudeerde hij aandachtig de gedragingen van mensen, hun persoonlijkheid en hun gemoedstoestand. Bij zijn onderzoek zag hij dat emoties een merkbare invloed hebben op onze geestelijke en lichamelijke gezondheid. Zijn filosofie is dan ook de volgende: “zolang ziel, lichaam en geest een harmonisch geheel vormen, kan niets ons deren.”

Bach bloesem druppels in het dagelijkse leven

Volgens Bach komen onze gezondheidsproblemen voort uit negatieve gemoedstoestanden die hij heeft ingedeeld in 7 emotionele groepen:
* angst
* onzekerheid
* onvoldoende interesse in het hier en nu
* eenzaamheid
* overgevoeligheid voor invloeden en ideeën
* moedeloosheid of wanhoop
* overbezorgdheid om het welzijn van anderen

Ik meet de Bach bloesem remedies middels polsdiagnostiek of afstemming op de cliënt. Ik combineer de remedies vaak met E.E.N. energetica, voor een optimale werking.  Op deze manier kan je dan werken aan het in balans brengen van de specifieke gemoedstoestand met de meest geschikte Bach bloesem(s) en andere energetica.

Hoe gebruik je Bach bloesem druppels?

Bach bloesems zijn zeer eenvoudig in gebruik. De kleine flesjes kunnen overal mee naar toe genomen worden. Zij kunnen ook door iedereen in het gezin gebruikt worden en zijn ook geschikt voor dieren. De originele Bach bloesems zijn natuurlijk en kunnen met een gerust gevoel langdurig worden toegepast. Ook in combinatie met andere behandelingen. Van de gekozen tinctuur doe je 2 druppels in een glas water, dit drink je in kleine slokjes en met tussenpozen op. De druppels kunnen ook puur op de tong gedaan worden. Voor het beste resultaat neem je de Bach bloesem remedies best viermaal per dag in. Voor een gecombineerd gebruik van meerdere Bach bloesem druppels, mogen van elke tinctuur 2 druppels gemengd worden in een mengflesje. Ik maak voor u een complex, dus deze handeling doe ik al voor u. Gebruik van dit mengsel minstens viermaal per dag telkens 4 druppels. Er wordt geadviseerd om niet meer dan 7 verschillende bloesems te mengen. Bij acute en kortdurende gemoedstoestanden, bijvoorbeeld bij een zenuwachtig gevoel voor een examen, kunnen de Bach bloesems gedurende korte periode, één tot vijf dagen, gebruikt worden. De behandeling van langdurende gemoedstoestanden, zoals bijvoorbeeld iemand die zenuwachtig is van aard, vraagt om een langdurige behandeling.