E.E.N. energetica; therapeutische werking

De afkorting E.E.N. staat voor Eclectische Energetische Natuurgeneeswijzen.

Mariet van Buuren heeft de opleiding tot E.E.N.-therapeut vormgegeven. www.instituuteen.nl

En zij heeft de middelen (E.E.N.-energetica) vanuit haar eigen kracht ontwikkeld. 

Zonder op details te willen ingaan volgt hier een korte uitleg van de werking.

De energetische middelen met de naam E.E.N.-energetica werken transformerend en zijn een steun voor mensen en dieren. Ze herstellen de krachten in mens en dier. Het betreft de lichtkracht, wilskracht, draagkracht, daadkracht, vertrouwen en liefdeskracht.

De middelen hebben een heel brede werking: ze helen op chakra- energetisch- en stoffelijk niveau. Met ‘helen’ wordt in dit geval bedoeld: lichaam, geest en ziel in balans brengen.

Elk middel heeft zijn eigen specifieke werking. Wanneer we werken met de E.E.N.-energetica, zal de energie inzichten geven. Het bewustwordingsproces leidt tot een energetische verandering in het lichaam, maakt dat energetische blokkades oplossen. Ze kunnen ook gemakkelijk gecombineerd worden met homeopathie, fytotherapie en Bach bloesemtherapie.

Inmiddels zijn er 60 verschillende flesjes. De middelen hebben altijd positieve namen. Enkele voorbeelden zijn: begrip, helderheid, ontspanning, zuiverheid, bescherming, evenwicht, veiligheid, immuniteit en ruimte. Er is een verbinding naar o.a. de numerologie, de chakra’s en naar edelstenen. 

De mensheid wordt opgeroepen het handelen vanuit ego (dat is handelen vanuit macht en onmacht) los te laten en meer vanuit de onvoorwaardelijke liefde te gaan werken.

Met behulp van polsdiagnostiek wordt bepaald welke middelen op dit moment nodig zijn. De druppels uit de stockflesjes worden toegevoegd aan het bronwater. Zo ontstaat er een complex. Van dit complex neem je 4 keer per dag 4 druppels in.