Ik leer anders ©

De “Ik leer anders ©” methode is een vorm van NLP om overzicht te creëren in het brein.

Het is toepasbaar op alle leeftijden is mijn ervaring. Deze methode wordt nu vaak alleen voor kinderen op de basisschool gebruikt, die moeite hebben met lezen of rekenen en het automatiseren. Maar is ook inzetbaar op latere leeftijd. Wanneer je in je leven tegen van alles op botst, wat terug is te voeren op taal of rekenen.

Het belangrijkste wat ik iedereen wil meegeven is dat je goed bent zoals je bent. Dat juist op een andere manier van denken je krachtig maakt!

Vaak hebben ze een dominante rechter hersenhelft; de zogenaamde beelddenkers. Ze zijn creatief, maar passen niet in het schoolsysteem of op de standaard werkvloer. Door aan de slag te gaan met het alfabet, de klok en rekenen op een logische manier, krijgen zij handvaten om zich in het huidige onderwijs systeem of op de werkvloer staande te houden.

Informatie wordt doorgaans aangeboden als losse puzzelstukjes, maar een beelddenker wil meteen het complete plaatje zien. Dit noemen we top-down leren. We creëren ruimte in het hoofd waar alles op een overzichtelijke manier wordt opgeborgen.

Ik werk met een werkboek en enkele sessies. Meestal zijn 5 sessies van 1 uur al voldoende om het onder de knie te krijgen.

Kosten:

Werkboek:         € 39,- incl. BTW

Consult 1 uur      € 50,- *

Online Trainer    € 39,-  maar €9,99 per jaar. *

* BTW niet van toepassing

Opvoeding is een kwestie van liefde, geduld en wijsheid. En de laatste twee groeien waar de eerste heerst.

Jan Ligthart