Celzouten
Dr. Schüssler beschreef 12 verschillende celzouten met unieke eigenschappen. Later werd de lijst met celzouten door andere chemici aangevuld met nog eens 21 zouten. Er zijn nu in totaal 33 celzouten beschreven. Deze 33 mineralen worden in verschillende combinaties ingezet bij verschillende klachten. Ik test via spiertest uit welke passend zijn of ik pas gezichtsdiagnostiek toe.
Voor de exacte werking van de celzouten verwijs ik naar de producten pagina.
Extra informatie waarom deze celzouten werken:
Celzouten in de celmembraan. Op tekening 2 zie je dat de extra cellulaire hoeveelheid lager wordt. Gevolg: Cel functioneert op een lager niveau. Dit heeft een fysieke impact. Het lichaam streeft naar BALANS.
Wanneer het tekort aan celzouten niet binnen een redelijke tijd wordt aangevuld, dan zorgt de cel voor een nieuwe balans door mineralen uit te stoten. Dus uit het celmembraan (intra cellulair) Het gevolg is een niet meer optimaal functionerende cel. Er is dus een tekort aan celzouten ontstaan. Wanneer je dit op wil lossen door het innemen van extra vitaminen en mineralen wordt dit maar ten dele opgelost. Doordat er intra cellulair te weinig voorradig is, kan dit extra cellulair niet worden aangevuld. Het lichaam houdt immers van balans.
Dit is eenvoudig op te lossen door met Schüssler celzouten te werken. Deze laat je smelten onder de tong en gedurende een kwartier niet eten of drinken.
Wilt u meer informatie neem dan contact met mij op.